2012. június 8., péntek

Az emberi test természetes ciklusai!

Miféle ciklusokról van itt éppen szó? A legtöbb ember a létezésükről sem tud! Már számtalan kutató tudós készített kutatásokat a  huszonnégy órás ritmusokról. Az élelem hasznosításával kapcsolatos emberi képesség napi három, hatékonyan működő, szabályos cikluson alapszik.
Ezek a ciklusok a szervezet egészen nyilvánvaló szerepeire épülnek. Minden nap veszünk magunkhoz ételeket, azaz táplálkozunk, ezen ételeknek hasznosítható része szervezetünkbe felszívódik és ott felhasználódik és végül megszabadulunk attól a résztől, amelyet nem használtunk fel. 
Déltől este 8-ig - Felvétel ( evés és emésztés ); este 8 órától reggel 4-ig - Beépülés ( felszívódás és felhasználás ); reggel 4-től délig - Kiválasztás ( a szervezet melléktermékeinek és az étel salakanyagainak eltávolítása a testből ).
Testünk ciklusai számunkra is láthatóvá válnak, ha egyszerűen csak figyelemmel kísérjük szervezetünket működése közben. Magától értetődő, hogy ébrenlétünk órái alatt táplálkozunk, és ha elhagyjuk az étkezést, akkor a nap folyamán egyre éhesebbek leszünk. Mikor alszunk és testünknek semmi más lényegesebb feladata nincs, akkor beépíti és kiválasztja mindazt amit a nap folyamán felvett.
Biztos volt már olyan mindenkivel mikor későn este evet és ébredéskor kábák és ingatagok voltak! Ez azért van, mert akadályozva volt a beépülés folyamata, amely csak azután kezdődött el, miután az étel elhagyja gyomrot. Élettanilag a testünk kora este kívánja az ételt, hogy még legalább három óra eltelhessen, az az idő, ami ahhoz szükséges, hogy a táplálék időben elhagyja a gyomrot és a beépülési ciklus idejében elkezdődhessen. De mivel a késői vacsora még nincs megemésztve, ezért az még nem áll készen a felszívódásra. A szabályos ciklusváltás ezzel felborult, a test természetes tevékenysége meghiúsult, így aztán " rozogán " ébredünk. Ugyan így ha kihagyunk egy reggelit, délig valahogy elleszünk, mert a szervezet a kiválasztással van elfoglalva és nem akar mindenáron táplálkozni. De azért délután is éhen maradni elég kellemetlen lenne, mivel a test már a felvétel ciklusába lépett, készen állva a táplálék befogadására.
De egyenlőre elég lesz annyit megjegyezni, hogy a kiválasztási ciklussal  kell inkább törődni közülünk mind azoknak, akik harcban állnak a túlsúlyukkal. Ha hátráltatás helyett támogatjuk ezt a ciklust akkor gyakorlatilag már biztosra vehető a bennünk rejtetten meglévő karcsú test megvalósításának sikere. Rekord mennyiségben vesszük magunkhoz az ételt, figyelmen kívül hagyva testünk ciklusait. Így nem csoda hogy oly sokan hordunk felesleges súlyt magunkon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése