2012. június 2., szombat

Bevezetés a Testkontroll világába! 2. rész

Ha már megelégelted a folytonos fogyókúrázást,és valami olyan hasznos és értelmes ismeret után kutatsz, amellyel saját magad teljes mértékben befolyásolni tudod saját testsúlyodat, akkor van néhány igazán érdekes újságom a számodra. A legjobb úton jársz ahhoz, hogy megtanuld a súlyfelesleg elvesztésének néhány titkát, a tartós karcsúságot és mind ezt étkezés mellett. Tudom sokan azt gondolják most, hogy ez mind szép ahhoz, hogy igaz legyen. Hát nem lenne tökéletes, ha élvezettel ehetnénk, mindig elégedetten, soha nem önmegtartóztatás érzésével, miközben jólesően gondolunk a legközelebbi étkezésre is és ami a legfontosabb, állandóan a kényelmes testsúly fenntartása mellett? Pedig a Testkontroll éppen erről szól. És ez nem fogyókúra!!! Ellenkezőleg, ez az evésnek egy olyan módja, melyet bele lehet építeni az életvitelbe, egy életmódként, s nem úgy mint egy tételes szabályzatot. Nem követeli meg az étkezési kalóriák számontartását, nem valami éhezőkúra, elkerüli az adagok korlátozását, nem viselkedésváltoztatási kényszer, itt nincsenek porok és étrend-kiegészítők, ez nem átmeneti intézkedések. Csupán étkezési elvek együttese, amiből mindenki annyit használ föl, amennyi neki tetszik, az elérendő céloktól függően többet vagy kevesebbet.
A Testkontroll eredményei tartósak lesznek. Elveit követve meg fog tanítani arra, hogy  megszűnjön csak az " evésért élni ", és helyette elkezdünk az " életért enni ". 
Ilyen hangzatos ígéretek után mégis joggal lehet azt mondani, hogy: " Hohó, persze akkor ezek után nem lesz más csak lucernacsíra, saláta, meg búzacsíra, édességnek meg egy tál reszelt sárgarépa! " Erről szó nincs!
Nem csak az számít mit eszünk, hanem az is rendkívül fontos, hogy mit, mikor, és mit mivel, hogyan, milyen kombinációban, ételpárosításban fogyasztunk el. Ez a mikor és hogyan azok a tényezők, amelyeket oly régóta hiába keresünk, ezek alkotják a hiányzó szemét annak a láncnak, amely a sikerhez elvezet! Ebben a legizgalmasabb, hogy ez a gyakorlatias megközelítési mód közvetlenül alkalmazható, úgy mint egy  bevezetendő életstílus. És ez hatásos lesz. Ezzel a módszerrel tartós eredményt lehet elérni! Ez nem egy hóbortos fogyókúra, ez nem csak átmeneti megoldás. Soha többé nem kell tartani attól a rémes csalódástól, amelyet az oly nehezen elhagyott túlsúly visszahízása ki tud váltani. Néhány olyan páratlan eszköz lesz kéznél folyton, amelyeket bármikor alkalmazni lehet.
A Testkontroll természetes élettani, fiziológiai törvényekre és az emberi test folyamatainak ismétlődő szakaszaira, ciklusaira felépített, biztonságos, kiegyensúlyozott módszer. A Testkontroll egyik legfontosabb része az energia optimalizálása. Tehát nem csak súlycsökkentés a célja, hanem az is, hogy megoldja azt a személyes energiaválságot, amit nagyon sok ember napról napra átél, mivel beleavatkozik saját teste rendes működésébe. 
Az életvitel amely elhízáshoz vezet, a legtöbbször betegséget is okoz. A súlytöbblet és az abból fakadó egészségi problémák nagy részének oka az emberi szervezet természetes működésmódjának figyelmen kívül hagyása, továbbá az, hogy ismeretlen az energiának a súlyvesztésben játszott fontos szerepe, ezenkívül az étkezéssel kapcsolatos néhány alapvetően helytelen elképzelés. " Az élet néhány tiszteletreméltóan megváltoztathatatlan törvényen alapszik. Ezen törvények figyelmen kívül hagyása senki számára nem nyújt kibúvót azon következmények alól, amelyek e törvények megszegéséből, alkalmazásuk elhagyásából fakadnak. " Alkalmazzuk tehát saját életünkre! Általa bőségesen megjutalmazzuk magunkat fiatalos, karcsú alakkal, szépséggel, életerővel és szellemi, érzelmi, lelki egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése